Milanović na Plitvicama

‘Vječna slava Josipu Joviću koji nije imao sreće da dočeka slobodu za koju su se ovdje borili‘

Predsjednik Milanović je u Plitvicama govorio o hrabrosti i požrtvovnosti onih koji su na tom području sudjelovali u obrani Hrvatske
 Jutarnji list

Predsjednik Republike Zoran Milanović na Plitvičkim jezerima povodom 30. obljetnica akcije "Plitvice" položio je vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću, prvog hrvatskog redarstvenika poginulog u Domovinskom ratu.

- Prošlo je 30 godina od smrti Josipa Jovića ali i od jedne hrabrosti koja je graničila s ludilom u to vrijeme i prema kojoj sve drugo ustvari blijedi. Jedan mali broj mladih ljudi, neprofesionalaca, ne vičnih oružju došlo je ovdje svjesni da mogu sresti puno jačeg neprijatelja i da mogu ovdje zauvijek ostati i nikada se ne vratiti u Zagreb.

image
Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

Što vrijeme više prolazi, ta hrabrost je sve veća, ona se naprosto natkriljuje nad nama i danas mi je još teže to shvatiti nego onda. Vječna slava i hvala i poginulom Josipu Joviću koji nije imao priliku da dočeka hrvatsku slobodu za koju su se ovdje borili, slobodu, Ustav, demokraciju, hrvatsku pripadnost Europi i vjerojatno ništa više u tom trenutku - kazao je Milanović

- Sve drugo je povijest, a ovo je početak povijesti - zaključio je predsjednik Milanović.

image
Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

Na polaganju vijenca uz Predsjednika Republike sudjelovali su načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Boris Šerić i posebni savjetnik PRH za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 18:41