NIJE NI PRVI PUT

Vjerna navijačica za Dinamo zapalila svijeću na Kamenitim vratima: ‘Bitno je da su Bog i Majka Božja uz njih!‘

Šezdesettrogodišnja navijačica Dinama, Franka Kumarić, na Kamenitim vratima je zapalila svijeću netom prije utakmice

Svijeća za Dinamo

 Snimila čitateljica

Šezdesettrogodišnja navijačica Dinama, Franka Kumarić, na jedinstven je način podržala Plave koji su svoj nastup u skupini E Lige prvaka započeli pobjedom protiv Chelseaja. Na Dolcu je kupila svijeću ukrašenu naljepnicom grba Dinama i zapalila ju na Kamenitim vratima nakon podnevne mise, nekoliko sati prije početka utakmice.

- Svijeću sam zapalila za mlade dečke na terenu koji su sigurno bili pod velikim pritiskom, u strahu i tremi. Nije mi ovo prvi put da sam zapalila svijeću Dinamu, no ovo je bila velika i važna utakmica. Bitno je da su navijači uz njih, ali isto tako i Bog i Majka Božja, rekla je Franka.

Nogomet je zavoljela još u mladosti kada je s pokojnim ocem odlazila na utakmice. Iako je rođena Šibenčanka, oduvijek navija za Dinamo.

- U Šibeniku jako puno ljudi navija za Dinamo. Ja sam u Zagrebu više od četrdeset godina i od mladih dana sam navijala za Plave. Dinamo obožavam kao i cijela moja obitelj. Igrali su protiv jačih i uspjeli pobijediti zbog čega sam jako sretna, kaže navijačica.

Na Kamenita vrata redovito odlazi na molitvu jer je velika vjernica, a kaže da moli za sve potrebite, bolesne, kao i za djecu koja su budućnost svijeta. Osjeća veliki ponos zbog uspjeha Dinamovaca na Maksimiru i nada se daljnjim pobjedama.

- Srce mi je kao kuća kad čitam vijesti na portalima i koje čudo su dečki izveli. Ovo je ogromna stvar za cijelu Hrvatsku, a ne samo navijače Dinama. Treba podržati sve hrvatske klubove koji mogu postići ovakav rezultat, ipak se na nas u svijetu i dalje gleda kao na ‘malu Hrvatsku‘, zaključuje Franka.

Dinamo je, prošlogodišnjeg prvaka Europe, Chelsea svladao s rezultatom 1:0 i iznenadio prepuni Maksimir. U trinaestoj minuti Oršić je postigao odlučujući pogodak koji je favorite koštao tri boda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:07