JERKO ROŠIN

Vjerni prijatelj koji je za Sanadera založio i vlastiti stan: ‘Sretan sam, odmah sam zvao Mirjanu!‘

Splitski arhitekt i nekadašnji HDZ-ov saborski zastupnik Jerko Rošin jedan je od rijetkih koji se bivšeg premijera nikad nije odrekao

Jerko Rošin

 Tom Dubravec/Cropix

- Veselim se odluci suda kojom je moj prijatelj Ivo Sanader oslobođen optužbi. Jasno da sam sretan zbog njega, iako ni ova presuda nije pravomoćna. Međutim, indikativno je da je sud, nakon dvije poništene presude, Sanadera danas oslobodio optužbe za ratno profiterstvo - kaže za Jutarnji list Jerko Rošin, splitski arhitekt, skladatelj, nekadašnji HDZ-ov saborski zastupnik, ali i jedan od rijetkih koji se svog prijateljstva sa Sanaderom nije odrekao ni nakon što je bivši premijer završio u Remetincu.

Svoju odanost prijatelju Rošin je dokazao i u jesen 2015. godine kada je vlastiti stan založio kao jamstvo da bi Sanader mogao biti pušten iz pritvora i branit se sa slobode. "Ostajem dosljedan sebi, ne mogu biti nula od čovjeka. Sanader je suđen da bi bio osuđen. Valjda se ne bi ni podizala optužnica da se to nije očekivalo. Ali ništa još nije gotovo dok presuda ne bude pravomoćna. Uostalom, i neki drugi bili su krivi pa su naknadno oslobođeni", poručio je tada.

- Ja uz svog prijetelja uvijek ostajem - ponovio je danas u razgovoru za Jutranji list.

Kaže da je svog prijatelja posjetio još u vrijeme kada je bivši premijer bio u istražnom zatvoru u Remetincu, a da ga je zadnji put vidio ovog proljeća u Splitu na sprovodu Sanaderove majke.

- Dobio je dozvolu da u pratnji pravosudne policije dođe na majčin sprovod. Imali smo prilike kratko razgovarati. Moram vam reći da mu mozak i dalje fenomenalno radi, da je iznimno koncentriran i mentalno jak - rekao nam je Rošin. Kaže da je u kontaktu s obitelji bivšeg premijera, te da je Sanaderova supruga Mirjana upravo od njega saznala za današnju odluku suda.

- Naravno da se čujem se s Mirjanom. Baš sam ju danas ujutro nazvao, čim sam pročitao vijest da je oslobođen optužbe za ratno profiterstvo. Kako je to bilo odmah nakon što je izašla prva vijest o tome, ispalo je da je Mirjana upravo od mene čula da je Ivo oslobođen optužbe - kaže Jerko Rošin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:32