TRI IMENA

Vjerojatni novi ministri stigli u Banske dvore, čeka se sastanak vladajuće koalicije

Andrej Plenković bi nove ministre javnosti trebao predstaviti nakon završetka sastanka, a Sabor bi ih u petak trebao izglasati

Anja Šimpraga

 Damjan Tadic/CROPIX

Troje vjerojatnih novih ministara u Vladi, Anja Šimpraga, Davor Filipović i Marin Piletić, u srijedu su došli u Banske dvore uoči sastanka stranaka vladajuće koalicije.

Kako je ranije najavljeno iz Vlade, na sastanku će premijer Andrej Plenković koalicijskim partnerima predstaviti novih troje ministara u Vladi.

Uoči sastanka, uz koalicijske partnere, u Banske dvore ušli su i vjerojatni novi ministri, čiji je imenovanje potvrđeno iz neslužbenih izvora.

Aktualna saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga trebala bi postati novom potpredsjednicom Vlade i na tom mjestu zamijeniti Borisa Miloševića.

HDZ-ov Davor Filipović bi trebao zamijeniti dosadašnjeg ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, a HDZ-ov saborski zastupnik Marin Piletić bi umjesto Josipa Aladrovića trebao postati ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Plenković bi nove ministre javnosti trebao predstaviti nakon završetka sastanka u Banskim dvorima, a Sabor bi ih u petak trebao izglasati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:16