NASTAVNIK VAN KONTROLE

VJEROUČITELJ KOJI JE VRIJEĐAO MESIĆA, PUSIĆ, HRVATE, SRBE, MUSLIMANE... MORA U ZATVOR! Strpali ga iza rešetaka zbog divljanja na satu

Krešimir Bagarić
 Facebook

Vjeroučitelju Krešimiru Bagariću određen je istražni zatvor prema prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, stoji u priopćenju na internetskim stranicama DORH-a.

38-godišnji vjeroučitelj ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju iz članka 325. stavka 1. Kaznenog zakona.

‘Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 29. studenog 2017. od 14,00 do 14,45 sati tijekom nastave vjeronauka u osmom razredu jedne zagrebačke osnovne škole, svjestan svog utjecaja i autoriteta kao nastavnika; u nakani izazivanja netrpeljivosti i spremnosti na nasilno ponašanje prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovjesti; podučavajući djecu kao vjeroučitelj iznosio diskriminatorne stavove te iskazivao prijezir i nesnošljivost prema pripadnicima spomenute nacionalnosti i vjeroispovjesti. Osnovano se sumnja da je time nametao učenicima iznesene stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, kao i pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovjesti’, stoji u priopćenju.

Državno je odvjetništvo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora, a sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. ZKP-a.

Podsjetimo, jedan učenik osmog razreda OŠ Matije Gupca snimio je svog vjeroučitelja kako na satu priča, između ostaloga, o tome kako bi Stjepana Mesića i Vesnu Pusić trebalo ubiti po kratkom postupku, a pritom hvali ratnog zločinca Ratka Mladića. Sve Hrvate Bagarić je ujedno nazvao 'nezahvalnom stokom, kretenima, debilima, svih 4,2 milijuna', svi do zadnjega itd.

Ravnateljica zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca Ljiljana Klinger pokrenula je proceduru izvanrednog otkaza ugovora o radu, a Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije ogradio se od vjeroučitelja Krešimira Bagarića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:42