ISPOVIJEST STRICA

‘Vjerujte mi, cijela obitelj ostala je zaprepaštena njegovim činom. Da smo barem znali...‘

Razgovarali smo s jednim od stričeva Danijela Bezuka, napadača s Markova trga
 Robert Fajt/CROPIX, screenshot YouTube

Jedan od Danijelovih stričeva nevoljko nam samo napominje da krivca za tragediju treba tražiti negdje drugdje, a ne unutar obitelji Bezuk, odnosno da su na takav radikalan čin sigurno utjecale treće osobe koje od jutra do mraka šire mržnju i negativnu energiju.

- Mislite da ne bismo vratili vrijeme na 12. listopada ujutro da ga spriječimo u nakanama? Ništa, nažalost, nismo ni znali ni naslućivali. Pustite nas da tugujemo u svojoj boli. Pustite nas da oplakujemo veliki gubitak. Radije se zapitajte bi li jedan tako divan, jedinstven i jednostavan mladić oduzeo sebi život... Bježao je pred ljutitim policajcima koji su ga naoružani s mecima u cijevima tražili po gradu. Prosudite sami je li u pitanju samoubojstvo, kako tvrde institucije - s gorčinom nam govori rođak pokojnog Danijela.

- Ne treba Zdenku za zlo uzeti ni ono oružje koje je imao doma. Ono je jedini nijemi svjedok svakom borcu da je krvario za domovinu i bio spreman poginuti. Situacija je takva kakva je. Loša klima u zemlji vlada, nije teško kod ljudi probuditi jal, samo što su svi jaki na riječima po društvenim mrežama, a kad se organiziraju prosvjedi protiv vlasti i pojedinih odluka, onda se pojavi tek šačica ljudi, dok ostali galamdžije ostanu doma ili piju po kafićima.

Da, Danijel je bio ljut na to kako se loše vodi ova država. Ali njegovo ponašanje i govor nisu odskakali od klasične gorčine i netrpeljivosti koju ispoljava svaki treći građanin ove zemlje. Zato je, vjerujte mi, cijela obitelj ostala zaprepaštena njegovim činom. Odgajan je u duhu poštenja - zaključuje Danijelov rođak.

Reportažu iz Kletišta pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2022 11:11