POLITIČKA KRIZA

'VLADA BEZ OREŠKOVIĆA ZNAČI DA PADA VLADA' Zastupnici Mosta neće pristati na drugog mandatara

 CROPIX

ZAGREB - Mostov zastupnik Miro Bulj ponovio je u četvrtak kako ta stranka ostaje pri ranijem stavu da podržava premijera Tihomira Oreškovića te da su alternativa prijevremeni izbori.

"Naš stav je rekao Božo Petrov jučer i to je to", odgovorio je Bulj na pitanje novinara u Saboru je li točno da je i Most nezadovoljan Oreškovićem. "Vlada bez Oreškovića znači da pada vlada. Mi smo za Oreškovića ili za ono što je rekao Božo Petrov", rekao je Bulj.

HSLS-ov Dario Hrebak dobrim je potezom nazvao ponudu koju je u srijedu iznio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, da iz Vlade odu on osobno, Petrov i Orešković te da se formira nova vlada s mandatarom iz HDZ-a.

"Smatramo da je lider Domoljubne koalicije napravio jedan dobar potez, konstruktivan, razuman i možemo to samo pohvaliti. Mislim da je to izuzetno dobro da se na neki način ovaj politički gordijski čvor rasplete i da se pozitivno riješi ova krizna situacija", rekao je Hrebak.

Dodao je, međutim, da će HSLS tek sljedećeg tjedna imati sjednicu Predsjedništva, koje će odlučiti hoće li podržati preslagivanje parlamentarne većine i Vlade.

"Mi to pozdravljamo, ali morate znati da će HSLS imati sljedeći tjedan Predsjedništvo stranke i moramo slijediti zaključke Predsjedništva. Mi ćemo sigurno podržati sve ono što je dobro da se ova situacija rasplete, mislim da idemo u dobrom smjeru", kazao je Hrebak.

Informacije po kojima bi potpredsjednici nove vlade bili Radimir Čačić i Milorad Pupovac, a čelnik Hridi Drago Prgomet potpredsjednik Sabora, Hrebak nije htio komentirati. "U ovom trenutku nije dobro komentirati imena", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:25