NA SJEDNICI DOGOVORENO

VLADA ĆE OSIGURATI NOVAC ZA STANOVNIKE KOJI SU IZGUBILI KUĆE U KLIZIŠTU 'Nećete ostati zaboravljeni, imat ćete kvalitetan krov nad glavom'

 Foto: Srđan Vrančić / CROPIX

Vlada će novcem iz proračuna osigurati stambeno zbrinjavanje stanovnika obiteljskih kuća i drugih stambenih zgrada koje su uništene ili oštećene na području Hrvatske Kostajnice i drugih područja u kojima su stanovnici pretrpjeli veliku materijalnu štetu zbog klizanja tla, te će ukloniti ostatke porušenih obiteljskih kuća i drugih stambenih zgrada.

Zaključak o tome Vlada je donijela na sjednici u četvrtak i njime je utvrđeno da će se zbrinjavanje stanovnika provesti obnovom oštećenih kuća, odnosno zgrada, građenjem novih kuća, odnosno zgrada, osiguranjem drugih zgrada ili stanova, odnosno na drugi odgovarajući način.

Zbrinjavanje stanovnika i uklanjanje ostataka porušenih obiteljskih kuća i drugih stambenih zgrada će se provoditi nakon utvrđivanja činjeničnog stanja i procjene šteta temeljem kriterija koje će propisati Vlada na prijedlog Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje, koji su zaduženi za provedbu Zaključka.

Vlada će stambeno zbrinuti stanovnike obiteljskih kuća koji su ostali bez svega, naglasio je premijer Andrej Plenković, a potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar dodao je da stanovnici Hrvatske Kostajnice koji su ostali bez kuća neće ostati zaboravljen, već će im se osigurati kvalitetan krov nad glavom i bit će sigurno zbrinuti.

- Već je Ministarstvo socijalne politike jučer uputilo maksimalan iznos novčane potpore obiteljima o kojima je riječ. Isto rade i svi drugi koji su za to zaduženi, angažirat ćemo i Središnji državni ured za stambeno zbrinjavanje i obnovu, a Ministarstvo graditeljstva će imati vodeću ulogu da pomognemo u tom procesu - rekao je premijer.

Poručio je da će Vlada koordinirati sve napore da se pomogne onima koji su zaista na nevjerojatan način, u trenu, ostali bez svojih kuća i sredstava za život. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2020 08:27