BLAGDANSKI REBALANS

Vlada dala jamstva HAC-u za kredit od 100 milijuna eura

Hrvatska je vlada danas na zatvorenom dijelu sjednice dala državna jamstva Hypo Alpe-Adria-Banci za kreditno zaduženje društva Hrvatske autoceste radi financiranja obaveza vezanih u izgradnju autocesta.

Vlada je istodobno HAC-u dala suglasnost za kreditno zaduženje te on u spomenutoj banci može podići kredit od sto milijuna eura.

Na sjednici su predložene i promjene u Nadzornom odboru društva Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. Predsjednika Uprave Društva Zlatka Korpara trebao bi na tom mjestu zamijeniti član Uprave Miro Škrgatić.

Podravka je dobila koncesiju na 30 godina za eksploataciju izvorske vode radi prodaje na tržištu.

Vlada je danas donijela i Odluku o preraspodjeli proračuna za 2009., u ukupnom iznosu od 208.072.076 kuna.

Njome se ne mijenja ukupna svota sredstava osiguranih u proračunu već se uštedama ostvarenim u pojedinim ministarstvima omogućuje realizacija različitih projekata.

Tako je Ministarstvu unutarnjih poslova osigurano 67.955.836 kuna za Projekt uvođenja biometrijskih e-putovnica te za dospjele obveze za energiju.

Za Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje izdvojeno je 14.360.000 kuna za Specijalističko konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i Ortopedske uređaje i pomagala.

U Ministarstvu znanosti preraspodijeljeno je 30.799.495 kuna za naobrazbu učenika s teškoćama u razvoju, za sufinanciranje prehrane učenika u osnovnoškolskim programima i neke druge namjene.

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja dobit će 11.328.010 kuna za dokapitalizacija trgovačkih društava veletržnice ribe u Rijeci i Poreču.

Dio preraspodijeljenih sredstava koristiti će se i za isplatu božićnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:44