ZATVORENA SJEDNICA

Vlada donijela niz odluka o imenovanjima i razrješenjima, najzanimljivija su u NO Ine

Razriješen je ravnatelj Uprave za multilateralu i globalna pitanja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Mato Škrabalo

 Andrej Plenković na sjednici Vlade

 Ranko Suvar/Cropix

Vlada RH je na zatvorenoj sjednici u srijedu razriješila ravnateljicu Ureda za protokol Blanku Jurić-Jerbić zbog isteka mandata s danom 21. prosinca, a Damir Vlajčević imenovan je ravnateljem tog ureda, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, s danom 22. prosinca.

Razriješen je ravnatelj Uprave za multilateralu i globalna pitanja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Mato Škrabalo, na osobni zahtjev, s danom 31. prosinca 2021. Državnom službeniku Sebastianu Rogaču dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za multilateralu i globalna pitanja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 1. siječnja 2022., a najduže do šest mjeseci.

Sebastianu Rogaču povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, radi odlaska na novi položaj, s danom 31. prosinca 2021. Državnoj službenici Nevenki Cujzek dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavne tajnice toga Ministarstva, s danom 1. siječnja 2022. do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Tomislav Milunović imenovan je članom Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika, koji se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav, umjesto dosadašnjeg člana koji je preminuo, stoji u priopćenju.

Osim toga, Zdenka Pogarčić razriješena je dužnosti ravnateljice Ureda za zakonodavstvo, zbog isteka mandata s danom 21. prosinca te je ponovno imenovana ravnateljicom Ureda temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, s danom 22. prosinca.

Tako je i s Helenom Štimac Radin koja je razriješena dužnosti ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova, zbog isteka mandata s danom 21. prosinca te je ponovno imenovana ravnateljicom tog ureda temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, s danom 22. prosinca.

Ivan Klanac isto je razriješen dužnosti ravnatelja Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, zbog isteka mandata s danom 21. prosinca pa ponovno imenovan ravnateljem te direkcije, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, s danom 22. prosinca.

Vlada je donijela zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Hrvatski operater tržišta energije d.o.o. izbor Darija Matanovića, Marina Vukovića i dr. sc. Marijane Čižmešije za članove Nadzornog odbora toga društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im ističe mandat od šest mjeseci 29. prosinca 2021.

Također, donijela je zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva INA – Industrija nafte d.d. izbor članova Nadzornog odbora toga društva: Damira Mikuljana, Davora Filipovića i Branimira Škurle, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im ističe mandat 18. prosinca 2021. Istovremeno, donesen je i Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. izbor Damira Mikuljana za predsjednika Nadzornog odbora toga društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2022 18:23