NOVA METODOLOGIJA

Vlada hvali ravnateljicu DZS-a: ‘Otklonit ćemo sve dileme da je u popisu stanovništva nešto krivo‘

Iz popisa proizlazi da u mjestu s gotovo stopostotnim srpskim stanovništvom nema ni jednog pravoslavca

Popis stanovništva 2021.

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Nakon posljednjeg debakla s Popisom stanovništva koji se odnosi na podatke o vjerskoj strukturi građana, ravnateljici Državnog zavoda za statistiku Lidiji Brković iz Vlade stižu čestitke na obavljenom poslu iz kojeg proizlazi da u mjestu s gotovo stopostotnim srpskim stanovništvom nema ni jednog pravoslavca.

"Vidim odgovornost ravnateljice za Popis koji je dobro proveden. Prvi put je bio digitalan i gotovo 50 posto ljudi se samopopisalo. Proveden je u dosad najtežim okolnostima pandemije koronavirusa, kada je bilo puno zaraženih, puno samoizolacija, izolacija i mjera. Dakle, treba pohvaliti rad DZS-a i popisivača. U idućim danima DZS će imati konferenciju za novinare i ponovno izaći s podacima o vjerskoj pripadnosti kako bi otklonili sve dileme da je tu nešto krivo", kazao je glasnogovornik Vlade Marko Milić na N1 televiziji i uputio nas na tu izjavu kao odgovor na upite koje smo u povodu Popisa poslali Vladi.

Vlada, dakle, odbija kritike da je Popis napravljen traljavo, kao i obrada podataka. Problem je, kaže Milić, u novoj metodologiji, novom načinu obrade podataka, a grešaka nema. Logično, ako se uzme da je Vlada postavila ravnateljicu, pa je za nju i odgovorna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:50