ZA SAD BEZ PROSVJEDA

Vlada i sindikati bez dogovora o referendumu: Novi sastanak u utorak

ZAGREB - Sindikalne prijetnje o organiziranju općeg štrajka ako Vlada do petka ne pristane na raspisvanje referenduma o izmjenama Zakona o radu (ZOR) ipak se nisu ostvarile.

Naime, na danas održanom sastanku čelnika sindikalnih središnjica i premijerke Jadranke Kosor dogovoreno je da će se njihovi pregovori nastaviti u utorak. Kako je nakon sastanka u Banskim dvorima kazao Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, premijerka im je kazala da HDZ ne može samostalno donijeti odluku o raspisivanju referenduma, već se mora savjetovati s koalicijskim partnerima. Taj će se sastanak održati u utorak, a na njemu će biti i sindikalni čelnici.

No, iako bi Sabor baš u utorak trebao izglasati proračun za 2011., u kojem nije predviđen novac za raspisivanje referenduma o izmjenama ZOR-a, Ribić ne strahuje da bi ih vlast mogla izigrati.

- Mi ne možemo biti izigrani. Ako ne bude referenduma, imamo svoj plan aktivnosti - poručio je Ribić, dodavši kako će se ići u prosvjede.

Nije želio procjenjivati ni je li premijerka sklona popustiti sidnikatima oko raspisivanja referenduma jer je, tvrdi, bila “vrlo oprezna” u razgovorima, koji su sinoć trajali oko sat i pol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 19:20