DRAGAN HRISTOV

VLADA IMENOVALA NOVOG DIREKTORA APN-a Član je HNS-a, a u vrijeme Kukuriku koalicije bio je zamjenik direktora Agencije

 Mate Piskor / CROPIX

Dragan Hristov, kako doznaje Jutarnji list, na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade imenovan je za novog direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), nakon što je smijenjen Krešimir Žunić, koji je prošle godine kao zamjenik direktora kupio skupa sa sinom POS-ov stan u Zadru za manje od 1000 eura po četvornom metru.

Zagrebački HNS-ovac Hristov je posljednjih sedam mjeseci radio kao pomoćnik direktora u Odjelu za kupnju nekretnina u APN-u, član je HNS-a i na mjesto čelnog čovjeka APN-a dolazi na prijedlog resornog ministra graditeljstva i prostornog uređenja i HNS-ovog potpredsjednika Vlade Predraga Štromara.

U APN je došao 2014. na mjesto zamjenika direktora, za vrijeme Kukuriku koalicije, a nakon što je APN 2016. u kvoti HSP AS preuzeo Goran Bradić, kojeg je predložio tadašnji resorni ministar Lovro Kuščević, dobio je otkaz, o tome je odluku donijelo Upravno vijeće. U HNS-u pojašnjavaju kako je otkaz bio protuzakonit, te da je Hristov u sudskoj nagodbi vraćen na posao.

Kao zamjenik direktora bio je zadužen uglavnom za Odjel energetske obnove javnih zgrada i Odjel ISGE (informatički sustav gospodarenja energijom). Nakon toga je jedno vrijeme u Odjelu energetske obnove radio kao viši savjetnik.

Rođen je 1959. u Dubrovniku, po struci je diplomirani ekonomist s diplomom Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, smjer vanjska trgovina.

Od 2003. do 2014. bio je vlasnik i direktor u tvrtki Krivaja d.o.o., koja se bavi uvozom i izvozom, zastupanjem, građevinom, inženjeringom i projektiranjem. Osnovna djelatnost tvrtke je prodaja, distribucija i montaža. Sudjelovao je u Domovinskom ratu, oženjen je i otac dvoje djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:07