UOČI SASTANKA UŽEG KABINETA

'VLADA JE ČULA GLAS 700.000 GRAĐANA' Ministar Pavić ustvrdio da mirovinska reforma ide dalje

Andrej Plenković, Marko Pavić
 Damjan Tadić / CROPIX

Ministar regionalnog razvoja Marko Pavić, koji je kao donedavni ministar rada branio mirovinsku reformu, ustvrdio je u srijedu da ona ide dalje te da predsjednik Vlade Andrej Plenković odlučuje o eventualnim ostavkama svojih ministara.

Donedavni ministar rada i mirovinskog sustava Pavić komentirao je promjene u cjelovitoj mirovinskoj reformi, koje je Vlada uvela prihvaćajući zahtjeve referendumske inicijative "67 je previše".

- Vlada je čula glas građana artikuliran kroz 700 tisuća potpisa, čula je i pitanje rada do 67 godina i veće penalizacije - izjavio je Pavić uoči sastanka užeg kabineta Vlade.

Pavić je dodao da je mirovinska reforma, koju je 2018. godine iznio kao resorni ministar, napravila mnogo dobroga.

- Istaknuo bih da je svojedobno dobila pohvale i od Europske komisije, da je usvojena u Hrvatskom saboru te bila prihvaćena od strane Vladinih koalicijskih parnera - kazao je. Ustvrdio je da zahvaljujući njegovoj reformi, danas tri tisuće žena ima veću mirovinu danas te postoje 13 tisuća umirovljenika koji rade.

Zaključio je da mirovinska reforma ide dalje, a tu je tvrdnju u izjavi novinarima ponovio četiri puta.

Na pitanje zašto je kao resorni ministar odbijao čuti sindikalne zahtjeve i razgovarati s njima oko mirovinske reforme, Pavić je odgovorio da je reforma dobro prihvaćena od svih dionika, te ponovio da je Vlada isto tako čula glas više od 700 tisuća građana.

Nije želio izravno odgovoriti osjeća li osobnu odgovornost jer je on jedan od onih koji nije čuo taj glas.

Sadašnji ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ustvrdio je da premijer Andrej Plenković odlučuje o eventualnim ostavkama svojih ministara.

Upitan zašto je trošio novac poreznih obveznika kako bi afirmirao mirovinsku reformu kroz informativnu kampanju, Pavić je ponovio da je i Ustavni sud potvrdio kako Vlada ima pravo informirati svoje građane o reformama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:09