N1 TVRDI

‘Vlada miče Vanđelića i Burilovića iz NO-a Ine, a imenuje Davora Filipovića‘

Ovu prilično iznenađujuću odluku Vlada donosi doslovno u posljednji trenutak uoči održavanja izvanredne skupštine društva

Damir Vanđelić

 Zeljko Puhovski/Cropix

Damir Vanđelić i Luka Burilović uskoro više neće biti članovi Nadzornog odbora Ine. Prema izvorima N1 televizije, Vlada bi danas trebala usvojiti prijedlog odluke da državu u tom tijelu umjesto njih dvojice predstavljaju Davor Filipović, nekadašnji kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, te odvjetnik Branimir Škurla. Treći hrvatski član NO-a, Damir Mikuljan, trebao bi zadržati svoju poziciju.

Ovu odluku Vlada donosi doslovno u posljednji trenutak uoči održavanja izvanredne skupštine društva, zakazane za petak, 17. prosinca, navodi N1.

Odluka je iznenađujuća iz razloga što je još prije mjesec dana Uprava Ine javno objavila dopunu dnevnog reda tada najavljene izvanredne skupštine, u kojoj se navodi da će dioničari odlučivati i o prijedlogu odluke o izboru “Damira Mikuljana, Luke Burilovića i Damira Vanđelića za članove Nadzornog odbora (NO) na mandat od šest mjeseci”. Damir Vanđelić je u tom trenutku bio i predsjednik NO-a te je s Lukom Burilovićem u Nadzornom odboru Ine bio od sredine prosinca 2016. godine, a Damir Mikuljan od lipnja 2017. godine.

Valja istaknuti i da je Damir Vanđelić 27. studenog objavio da će se povući s mjesta ravnatelja Fonda za obnovu, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2022 21:06