JEDINA TOČKA

Vlada na ekspresnoj sjednici prihvatila 30-ak amandmana na Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa

Vlada je na sjednici raspravljala o prijedlogu Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom u Zagrebu i okolici
 Goran Mehkek/Cropix

Vlada je na današnjoj sjednici imala samo jednu točku dnevnog reda koja se tiče prijedloga Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

Premijer Andrej Plenković uvodno je kazao da su nadležni resori uz konzultacije stručnjaka temeljito analizirali prijedloge i niz amandmana koje su podnijeli zastupnici, klubovi i tijela Sabora.

- Cilj je da Zakon bude kvalitetan, održiv i dugoročno osigura obnovu. Smatramo da je pristup koji smo zauzeli uključiv, konsenzualan i zbog toga smo se odlučili prihvatiti veliki broj amandmana. Mnogi su bili istovjetni - kazao je.

Riječ je preuzeo ministar Drako Horvat.

- Pred nama su 183 podnesena amandmana od kojih je određeni broj istog ili pretežito istog sadržaja. Mi smo se u analizi amandmana rukovodili stručnim prijedlozima i veliki dio njih koji su na takav način podeseni su prijedlozi određenih stručnih tijela koje su te amandmane definirale i usuglasili se.

Spremni smo prihvatiti u potpunosti tridesetak amandmana. Amandmane Ljubice Lukačić, Domagoja Hajdukovića i Natalije Martinčević spremni smo prihvatiti djelomično tijekom sutrašnjeg predstavljanja ovih amandmana u Saboru. Predstavit ćemo na koji način bismo rado usuglasili konačnu izreku članaka zakona, a u skladu i djelomično u skladu s predloženim amandmanima. Predlažem Vladi da ovaj zaključak usvoji - kazao je Horvat nakon čega su prihvaćeni amandmani, a sjednica Vlade je okončana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:53