ZATVORENI DIO

Vlada na sjednici Šimu Mršića imenovala državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede

Vlada je na zatvorenom dijelu iste sjednice za glavnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja imenovala Gorana Kolarića
Marija Vučković
 Goran Mehkek/Cropix

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Šimu Mršića državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede, a Gorana Kolarića glavnim tajnikom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Kako se navodi u priopćenju, zbog isteka mandata razriješena je dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za norme Nataša Mikuš Žigman te je ponovno imenovana predsjednicom. Zbog isteka mandata razriješen je i dio članova Upravnog vijeća Zvonimir Novak i Mirela Zečević, a novim članovima imenovani su Nina Čulina i Tomislav Curman, kao predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda d.d. predlaže se izbor članova Nadzornog odbora Lukše Lulića i Ive Ivančića, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, a najduže na vrijeme od šest mjeseci jer im ističe mandat od šest mjeseci.

Zbog isteka mandata razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Damir Bojčić, a novim članom imenovan je Antun Guljaš, kao predstavnik radnika Zavoda temeljem provedenog postupka o izboru.

Vlada se na zatvorenom dijelu sjednice očitovala Ustavnom sudu o zahtjevima za ocjenu ustavnosti odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, a cjelovit odgovor bit će objavljen uz odluku Ustavnoga suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:57