OGLASILI SE

‘Vlada nije pokrenula nikakvu inicijativu kojom od građana traži donacije. Evo o čemu se radi‘

Iz Vlade poručuju kako je rubrika na koronavirus.hr otvorena za lakši pristup svima koji su se sami javili i žele donirati
 Goran Mehkek/Cropix

Na stranici koronavirus.hr se pojavila rubrika 'Donacije' koja, kada se klikne na nju, vodi do objave koja poziva građane da se uključe u donacijski program u borbi protiv novog korona virusa.

Na stranici stoji sljedeće:

"Želite pomoći? Uključite se u donacijski program kojeg je pokrenula Vlada Republike Hrvatske u borbi protiv novog koronavirusa na sljedeće načine:

1. Donacija financijskih sredstava

2. Donacija medicinske ili neke druge zdravstvene opreme

3. Donacija hrane i kućnih potrepština za Hrvatski Crveni križ'

Kako i što sve možete donirati potražite na stranici koronavirus.hr."

Iz Vlade su se na društvenim mrežama oglasili o tome.

"S obzirom na veliki broj netočnih napisa da #VladaRH odjednom poziva građane na donacije u borbi protiv #COVID19 želimo istaknuti sljedeće:

Vlada nije pokrenula nikakvu inicijativu kojom bi od hrvatskih građana tražila donacije. Radi se o tome da je zbog velikog broja prethodnih upita hrvatskih državljana i tvrtki koji su iskazali želju da doniraju novac ili medicinsku opremu u borbi protiv COVID-19, još krajem ožujka otvorena jedinstvena online pristupna točka na stranici http://koronavirus.hr.

Dakle, pristupna točka s objedinjenim informacijama o donacijama aktivna je već gotovo osam mjeseci, ali ne kao poziv Vlade građanima, nego za lakši pristup svima koji su se sami javili i zainteresirani su donirati novac ili medicinsku opremu u borbi protiv COVID-19", navodi se u objavi Vlade Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:26