VIŠE ZAINTERESIRANIH ULAGAČA

VLADA OBJAVILA KONAČNE UVJETE ZA KUPARE Trebalo bi se izgraditi više novih hotela u kategoriji 4 i 5 zvjezdica

 Bruno Konjević / CROPIX

Vlada je u četvrtak pozvala zainteresirane ulagače da predaju obvezujuće ponude za projekt Kupari I. Na sjednici su utvrđeni konačni uvjeti i očekuje se raspisivanje međunarodnog natječaja. U prijedlogu odluke Vlade na mjestu bivšeg vojnog odmarališta u Kuparima trebalo bi se izgraditi više novih hotela u kategoriji 4 i 5 zvjezdica koji bi trebali osigurati 1500 mjesta.

Ulagač bi morao ukloniti hotele Kupari, Pelegrin, Goričina, a imat će pravo na izgradnju novih hotela i pravo slušnosti na 99 godina. Početna cijena za pravo gradnje na lokaciji Kupari je 7,9 milijuna eura, a zakupnina za Hotel Grand 58.5 tisuća eura godišnje. Ulagač će morati vladi dokazati da najmanje 5 godina upravlja s minimalno 1500 soba i da na njima ubire najmanje 45 miljuna eura godišnjeg prihoda, a najmanje 50 posto soba mora biti spremno za kategoriju 5 zvjezdica. Ulagač mora dokazati i da je u relevantne nekretninske projekte uložio najmanje 100 milijuna eura i predati plan investicije za Projekt Kupari i u istom iznosu te poslovni plan za idućih 10 godina.

U prvom, neobvezujućem krugu, interes su iskazali Karisma Hotels Adriatic što je naziv konzorcija Agrokora, turoperatora TUI i meksičkog lanca Karisma International, moskovska Avenue Grupa, Titan nekretnine iza kojih je navodno također ruski kapital, Valamar, turski Rixos i Braniteljska zadruga Mir iz Mlina kod Dubrovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:43