MINISTROV KOMENTAR

'VLADA OČEKUJE DA INA U OVOJ GODINI REALIZIRA INVESTICIJE' Vrdoljak nakon sjednice u Banskim dvorima

Zagreb, 270712.Vukovarska 78.U ministarstvu gospodarstva odrzan je sastanak Gospodarsko - socijalnog vijeca na kojem se najvise raspravljalo o aktualnom stanju u graditeljstvu koje biljezi stalne gubitke radnih mjesta i taj trend se ne zaustavlja.Na slici: Prof.dr.sc. Mirando Mrsic ( ministar rada i mirovinskog sustava ), Ivan Vrdoljak ( ministar graditeljstva i prostornog uredjenja ).Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

Vlada očekuje da Ina u ovoj godini realizira investicije koje je planirala još u prijašnjim godinama, a samo manji dio dobiti će biti povučen, kazao je nakon sjednice Vlade ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak .

„Količina zadržane dobiti ostala je iz prethodnih godina, a investicije nisu realizirane. Vlada to očekuje u ovoj godini, a dobit iz prethodne godine može dijelom ići u isplatu. Nama je u interesu da tvrtka radi i da se investira“, kazao je Vrdoljak novinarima.

Na pitanje o prosvjedu Ininih radnika , koji ne žele da ih se prebaci u drugu tvrtku jer u tome vide uvertiru u otkaz, Vrdoljak je podsjetio da je u tijeku kolektivno pregovaranje i da svatko radi svoj posao. „Radnici se bore za svoja prava i to je u redu, a Upravi je posao da tvrtku vodi na što bolji način“, poručio je Vrdoljak.

Osvrnuo se i na zbivanja u Brodosplitu, istaskavši da mu je prihvaltjiv svaki model koji dogovore radnici Brodosplita i novi vlasnik škvera Tomislav Debeljak. „Ono što se nužno mora ispoštovati, to je najmanje 2000 radnih mjesta“, poručio je Vrdoljak.

Građanima koji se griju putem centralnog grijanja najavio je i da će uskoro plaćati onoliko koliko stvarno potroše. Ključ za to bit će postavljanje razdjelnika na radijatore, o čemu bi Vlada uskoro trebala donijeti potrebne odluke.

„Građani će time dobiti da plaćaju koliko stvarno potroše na tržištu koje nekad zna biti surovo, a nekad dobro za njih. Na državi je da građanima osigura što jeftiniju i što sigurniju opskrbu energetnima, a građani će platiti što potroše“, zaključio je Vrdoljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 22:48