JASNA PORUKA

VLADA ODBACILA OPTUŽBE PUHOVSKOG 'Nemamo nadležnosti nad referendumom niti veze s Željkom Markić!'

Vlada je kratkim priopćenjem reagirala na kritike upućene s jučerašnje konferencije za novinare Šoa akademije pri Židovskoj općini i Zagrebu

-Vlada nema nikakve nadležnosti nad referendumom pa tvrdnje poput „Markić ruku pod ruku s Vladom gura referendum“ i slične navedene u članku jednostavno nisu točne - stoji u sinoćnjem priopćenju Hrvatske vlade.

Vlada je kratkim priopćenjem reagirala na kritike upućene s jučerašnje konferencije za novinare Šoa akademije pri Židovskoj općini i Zagrebu na kojoj je profesor filozofije politike Žarko Puhovski ustvrdio da je referendum o ustavnoj definiciji braka zajednički rezultat konzervativnih političkih stranaka i vladajuće većine. Puhovski je u istupu na konferenciji za naglasio veliku odgovornost vlade za raspisivanje referenduma o braku čiji pojedini članovi, po njegovoj ocjeni, upravo zbog grižnje savjesti sada najavljuju da će glasati protiv ustavne definicije braka kao zajednice žene i muškarca.

Predstavnici Šoa akademije pri Židovskoj općini u Zagrebu organizirali su jučer u Zagrebu konferenciju za medije kako bi javno izrazili svoju zabrinutost zbog održavanja po njihovu mišljenju skupog i nepotrebnog referenduma. On će ističu, manjine u Hrvatskoj pretvoriti u građane drugog reda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:25