NOVA GESTA POPUŠTANJA

Vlada odustala od slanja amandmana na izmjene Zakona o radu

 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Unatoč najavama resornog ministra Vlada s današnje sjednice nije uputila amandmane na izmjene Zakona o radu (ZOR). Umjesto toga premijerka Jadranka Kosor opet je pozvala sindikate na razgovor u Banske dvore oko amandmana.

- Te izmjene su upravo na tragu prijedloga sindikalnih središnjica - naglasila je dodajući kako je 'trenutak ozbiljan i zahtijeva od svih partnera prihvaćanje dužnosti i tereta'.

- U teškim vremenima traže se odgovorne odluke. Ako trebaju biti teške onda su teške - poručila je. Premijerka je na početku sjednice zahvalila svima koji su sudjelovali u donoπenju izmjena Ustava.

- Zahvaljujem se tako i predstavnicima oporbe s kojima smo sve izmjene dogovarali. Nije bilo nikakve trgovine već samo razgovora o konkretnim prijedlozima - istaknula je.

Donošenjem izmjena Ustava Hrvatska je, ocjenila je premijerka, svladala još jednu stepenicu prema završetku pregovora s EU. Stoga će već sa iduće sjednice Vlada poslati velik dio europskih zakona za koje je najprije trebalo izmjeniti Ustav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:50