DANAS VIDEO SASTANAK

VLADA OKUPILA ZNANSTVENI SAVJET ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE Ideja je objediniti sve relevantne podatke i analize vezane uz koronavirus

Andrej Plenković
 / FAH / POOL

Vlada je okupila Znanstveni savjet za borbu protiv pandemije koronavirusa, doznaje Jutarnji, a prvi video sastanak održat će danas u 14.30 sati.

Riječ je o savjetodavnom tijelu na čijem je čelu premijer Andrej Plenković, a okuplja neke od naših najeminentnijih znanstvenika.

U Znanstvenom savjetu su, između ostalih, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, Alemka Markotić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, bivši ministar znanosti i obrazovanja i forenzički genetičar Dragan Primorac, znanstvenici Miroslav Radman, Igor Rudan, Gordan Lauc, Nenad Ban, Branko Kolarić, voditelj Službe za javnozdravstvenu gerontologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, akademik Zvonko Kusić, posebni savjetnik premijera za društvena pitanja...

Uloga Znanstvenog savjeta Vlade bit će pratiti daljnje širenja virusa u svijetu i Hrvatskoj, kao i svih aktivnosti koje Hrvatska poduzima, a ideja je i da se na jednom mjestu objedine sva istraživanja vezana uz Covid-19 i moguće lijekove te cjepiva koja se istražuju. Neki od naših sugovornika koji su članovi Znanstvenog savjeta kažu kako je ideja puno i kako tek treba vidjeti koja će biti funkcija ovog tijela i može li se napraviti jedan sustav gdje bi se objedinili svi relevantni podaci i analize vezane uz koronavirus. Postoji ideja i da se poslože svi podaci o oboljelima i njihovi kontakti kako bi se što prije pokušala usporiti epidemija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:29