KADROVSKA PITANJA

Vlada se očitovala Ustavnom sudu o obveznom testiranju dužnosnika i javnih službenika

Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda, navodi se u priopćenju.

Punkt za testiranje na covid-19.
 

 Nikola Vilic/Cropix

Vlada se u srijedu očitovala Ustavnom sudu RH na dopunjeni zahtjev za očitovanjem o prijedlozima ocjene suglasnosti s Ustavom i zakonom Odluke o uvođenju obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika te službenika u javnim službama.

Kako je priopćeno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, na zatvorenome dijelu današnje sjednice "Vlada se Ustavnom sudu RH očitovala na dopunjeni zahtjev za dostavu očitovanja u vezi s prijedlozima za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH i zakonom, Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova".

Vlada se dodatno očitovala Ustavnom sudu RH i na zahtjev za dostavu dodatnog očitovanja u vezi s prijedlozima za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom RH pojedinih članaka Zakona o lokalnim izborima, u odnosu na primjenu članka 20. stavka 7. Ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina.

Ustavnome sudu Vlada se također očitovala na Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH i zakonom Uredbe o ustrojstvu i načinu rada Odbora za državnu službu.

Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda, navodi se u priopćenju.

Vlada je na usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj .

Doneseno je i niz kadrovskih pitanja.

Razriješeni su članovi Tomislav Petrinec i Mario Starčević te zamjenik člana Dalibor Rihtarić u Stručnom tijelu Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru. Novim članovima imenovani su Saša Denegri i Joško Grančić, a zamjenikom člana Mario Starčević, kao predstavnici Ministarstva kulture i medija i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Razriješen je dosadašnji član Stožera civilne zaštite RH Zdravko Vukić, a Katica Prpić imenovana je novom članicom, kao predstavnica Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Ujedno je i Goran Jutriša razriješen dužnosti člana Stožera civilne zaštite RH u dijelu koji se odnosi na uklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Jasna Divić imenovana je predstavnicom, a Tibor Jurković zamjenikom predstavnice Republike Hrvatske u Upravnom odboru Međuvladine organizacije za međunarodni prijevoz željeznicom (OTIF) u novom mandatnom razdoblju.

Razriješena je zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Tatjana Vukobratović Spasojević, zbog isteka mandata s danom 4. siječnja 2022. te je ponovno imenovana zamjenicom državnog tajnika temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, utvrđeni su odgovori Republike Hrvatske na pisma službene obavijesti Europske komisije broj 2021/2169, u vezi s odlagalištima otpada i broj 2021/2173, u vezi s prodajom robe na daljinu. Uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2022 23:07