PRIOPĆENJE VLADE

Vlada se službeno oglasila o Marićevoj ostavci: ‘Točno je, on odlazi. Zahvalni smo mu na doprinosu‘

‘Već sutra predsjednik Vlade parlamentarnoj većini predstavit će Marka Primorca kao kandidata za novog ministra financija‘

Zdravko Marić i Andrej Plenković

 Damir Krajac/Cropix/Cropix

Zdravko Marić ministar financija još od 2016., odlazi iz Banskih dvora na vlastitu inicijativu, a naslijedit će ga Marko Primorac.

Marić je o tome je već obavijestio premijera, ali razlozi odlaska još nisu poznati ni samim članovima Vlade.

Nedugo nakon što je vijest o Marićevom odlasku objavljena u medijima, priopćenjem se oglasila i Vlada Republike Hrvatske.

- Točno je da Zdravko Marić na vlastitu inicijativu odlazi s mjesta potpredsjednika Vlade i ministra financija.

Predsjednik Vlade izvijestit će o odlasku Marića članove Vlade sutra na užem kabinetu (9h) i članove parlamentarne većine (12h).

Zahvalni smo mu na doprinosu koji je dao u Vladi u proteklih šest godina.

Vlada će nastaviti kao i dosad raditi na rješavanju svih izazova s kojima smo u krizi suočeni, štiteći hrvatske građane i gospodarstvo.

Već sutra predsjednik Vlade parlamentarnoj većini predstavit će Marka Primorca kao kandidata za novog ministra financija, a zastupnicima u Hrvatskom saboru već tijekom idućeg tjedna.

Marko Primorac (1984.) profesor je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, čije je područje ekspertize upravljanje financijama u javnom sektoru, porezna politika i fiskalna decentralizacija, navodi se u priopćenju Vlade

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:39