USKORO POČINJE

Vlada sljedećeg tjedna prihvaća prijedlog o planu cijepljenja, priprema se i kampanja

Premijer Andrej Plenković prije dva dana je najavio kako bi prve doze cjepiva protiv Covida-19 mogle stići prije Nove godine
Ilustracija, cjepivo za koronavirus
 Chris Ryan/Caia Image/Profimedia

Vlada će sljedeći tjedan na prijedlog HZJZ-a i Ministarstva zdravstva prihvatiti plan cijepljenja, a navodno je u pripremi i kampanja o cijepljenju koja bi također trebala krenuti sljedeći tjedan.

Premijer Andrej Plenković prije dva dana je najavio kako bi prve, manje količine doze cjepiva protiv covida-19 u Hrvatsku mogle stići prije Nove godine, odnosno, u sklopu Europskih dana cijepljenja koji su planirani za 27., 28. i 29. prosinca. Naime, Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, na Twitteru je prije nekoliko dana objavila da će cijepljenje protiv covida-19 diljem Europske unije početi upravo na te datume.

- Kako bismo izašli na kraj s ovom pandemijom, moramo imati do 70 posto stanovništva cijepljeno. To je velika zadaća. Počnimo stoga što je prije moguće s cijepljenjem zajedno, kao 27 članica, s početkom isti dan - izjavila je prije dva dana, podsjetimo, šefica Europske komisije. Von der Leyen je rekla i da je osigurana dovoljna količina cjepiva ne samo za sve građane EU, nego i za doniranje susjednim državama i drugim državama u svijetu.

Plenković je, pak, ovih dana rekao i da je održan brzi komunikacijski proces sa svim europskim liderima na kojima je iznesen plan Europske komisije da se diljem Europske unije od 27. do 29. prosinca održe "Dani cijepljenja protiv covida-19", što bi bila "gesta zajedničkog cijepljenja na europskoj razini".

Prva osoba u Hrvatskoj, prema nekim informacijama, mogla bi biti cijepljena 28. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:41