ZATVORENI DIO SJEDNICE

Vlada smijenila državnog tajnika iz afere ministra Horvata, stiže i nova šefica Državnih nekretnina

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je donijela još kadrovskih odluka, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću

Velimir Žunac

 Marko Todorov/Cropix

Vlada RH u srijedu je razriješila, na osobni zahtjev, državnog tajnika u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Velimira Žunca, a Skupštini društva Državne nekretnine d.o.o. predloženo je imenovanje Mirele Habijanec za članicu Uprave - direktoricu toga društva koja bi na to mjesto došla umjesto dosadašnje direktorice Renate Sabo, čiji je mandat obilježilo nekoliko kontroverzi o kojima je, između ostalog, u javnosti govorila i Maja Đerek. Žunac se, pak, našao na popisu osumnjičenika Uskoka u slučaju u kojem je bio uhićen i bivši ministar Darko Horvat.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je donijela još kadrovskih odluka, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Razriješen je dosadašnji član Povjerenstva Vlade RH za osobe s invaliditetom Tomislav Velić, a novim je članom toga Povjerenstva, kao predstavnik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, imenovan Ivica Bašić.

Imenovani su predsjednica, zamjenica predsjednice, tajnica te članovi i zamjenici članova Međuresornog povjerenstva za zaštitu djece bez pratnje, kao predstavnici nadležnih ministarstava, međunarodnih organizacija koje se bave zaštitom djece odnosno pravima izbjeglica te ustanova i udruga koje se bave humanitarnim radom odnosno zaštitom prava djece.

Tako je predsjednicom imenovana Marija Barilić, zamjenicom predsjednice Marija Lukec Presker, tajnicom Tihana Perković, članovima Katarina Špehar Fiškuš, Božica Šarić, Marija Lang Turkalj, Ivana Muštra, Jadranka Vitas, Momir Karin, Alen Tahiri, Mirjana Vergaš, Martina Tomić Latinac, Danijela Stiplošek, Božo Vrkljan i Dubravka Marušić, te zamjenicima članova Melita Čusek, Andreja Bičanić, Sandra Žegarac, Sandrina Sršan, Ivana Akmadža, Katarina Grgec, Klaudija Kregar Orešković, Kristina Benić Belavić, Martina Štabi, Stipe Ramljak, Gordana Babić i Anamarija Koren.

Na zatvorenome dijelu Vladine sjednice donesena je i Odluka o darovanju materijalnih sredstava. Točka je označena stupnjem tajnosti "tajno" i u priopćenju se ne mogu objaviti detalji, dodaju iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 08:11