PROMJENE NA ČELU DRŽAVNOG ENERGETSKOG DIVA

VLADA SMIJENILA KORAČEVIĆA S ČELA HEP-A! Za novog šefa postavljen je Tomislav Šerić

ZAGREB - Vlada je na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice preporučila smjenu dosadašnjeg predsjednika Uprave HEP-a Zlatka Koračevića, kojeg bi na tom mjestu trebao zamijeniti dosadašnji član Uprave HEP-a Tomislav Šerić.

'JA NEMAM RAZLOGA PLAŠITI SE SMJENE! UOPĆE O TOME NE RAZMIŠLJAM' Predsjednik HEP-a Koračević

„Pred HEP-om su veliki izazovi i provedba Trećeg energetskog paketa EU, te pozicioniranje kao energetskog lidera u ovom dijelu Europe. Posebno treba obratiti pažnju na velike i male investicije, na njiohov planiranje i realizaciju. Zbog toga smo našli najbolje rješenje, ljude za koje imamo puno povjerenje da će te zadatke ispuniti“, kratko je nakon sjednice Vlade rekao novinarima ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

VLADA RAZMIŠLJA O STRANCU NA ČELU HEP-A! Najveći problem je maksimalna plaća od 2260 eura

U Vladi već dulje vrijeme nisu zadovoljni Koračevićevim angažmanom na čelu HEP-a. Iako dio javnosti njegovu smjenu objašanjava „čišćenjem“ kadrova koje je u javna poduzeća doveo bivši potpredsjendik Vlade Radimir Čačić, naši izvori bliski Vladi neslužbeno kažu da razloge valja tražiti u tome što HEP nije uspio pokrenuti investicijski ciklus, kao i u tome što nije obavljeno restrukturiranje kompanije.

S obzirom da na čelo kompanije dolazi Šerić, koji je također, prema informacijama iz Vlaidnih krugova, član HNS-a, jasno je da HEP i dalje ostaje čvrsto uporište te stranke.

Osim Koračevića, Vlada je na zatvorenom dijelu Nadzornom odboru HEP-a preporučila i smjenu člana Uprave Rodoljuba Lalića. Njega bi trebao zamijeniti Perica Jukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 14:38