ZATVORENA SJEDNICA

Vlada Ustavnom sudu poslala očitovanje o epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja

Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda, navodi se kratko u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice

Zgrada Vlade Republike Hrvatske

 Boris Kovacev/Cropix

Vlada se u petak Ustavnom sudu očitovala na Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere radi sprječavanja prijenosa covida-19 putem okupljanja.

Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda, navodi se kratko u priopćenju sa zatvorenog dijela Vladine sjednice.

Što se tiče kadrovskih pitanja, usvojen je Prijedlog odluke o imenovanju komodora Milana Blaževića zapovjednikom Obalne straže Republike Hrvatske, s danom 1. siječnja 2022. godine, na rok od dvije godine, te je upućen Predsjedniku Republike na donošenje.

Imenovani su predsjednica i članovi Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala. Predsjednicom je imenovana Marina Cvitanušić Brečić.

Razriješeni su dosadašnja predstavnica i zamjenici predstavnice Vlade u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe Sanja Predavec, Dušan Mandac i Dijana Vuksan. Novim predstavnikom imenovan je Dušan Mandac, zamjenicom predstavnika Nina Bončić-Mijatović, kao predstavnici Ministarstva zdravstva, te Željka Gluhak, zamjenicom predstavnice Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Donesen je i Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva HŽ - Putnički prijevoz d.o.o. izbor Jasne Divić za članicu Nadzornog odbora toga društva, do imenovanja člana Nadzornog odbora temeljem provedenog postupka, na vrijeme od najduže šest mjeseci.

Tihana Lovrić imenovana je povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika Općine Rogoznica jer je izabrani općinski načelnik podnio ostavku.

Zbog isteka mandata razriješena je glavna tajnica Ministarstva unutarnjih poslova Sanda Šimić Petrinjak, te joj je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika, s danom 22. prosinca 2021., do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Donesen je Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva Jadranski naftovod d.d. imenovanje Anje Bagarić, Josipa Spajića i Marija Rođaka za članove Nadzornog odbora toga društva, do imenovanja članova Nadzornog odbora temeljem provedenog postupka, na vrijeme od najduže šest mjeseci, jer im mandat ističe 19. siječnja.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade dana je i suglasnost na tekst i ovlaštenje za potpisivanje Dodatka 1 Ugovoru o završetku gradnje broda za prijevoz automobila i kamiona Gradnja 514 s društvom 3. MAJ Brodogradilište d.d., Rijeka, kao i suglasnost na tekst i ovlaštenje za potpisivanje kupoprodajnog ugovora za brod za prijevoz automobila i kamiona Gradnja 514.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:58