PROPAST UGLEDNE INSTITUCIJE

VLADA ŽELI SPASITI IMUNOLOŠKI ZAVOD Ministar: 'Tražimo partnera koji će nam pomoći u tome!'

Pokretanjem stečaja otkaz je dobilo 190 radnika Imunološkog, koji sada imaju otkazni rok od 30 dana

ZAGREB - Vlada pokušava naći strateškog partnera s kojim bi spasila Imunološki zavod, kazao je danas potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

- Mi pokušavamo naći partnere koji bi kupili proizvodnju određenih proizvoda iz asortimana i tako omogućili nastavak poslovanja u ovoj ili onoj formi“, kazao je Grčić novinarima prije sjednice Vlade, dodavši kako na tome radi Ministarstvo gospodarstva.

INSPEKCIJA ODUZELA DOZVOLU IMUNOLOŠKOM ZAVODU Radne prostorije su trošne i više ne udovoljavaju standardima

Grčić je time potvrdio pisanje Jutarnjeg lista, koji je prije nekoliko dana objavio da će država pokušati spasiti nekad ugledni Imunološki zavod traženjem strateškog partnera. Najizglednija varijanta je podjela Imunološkog zavoda na nekoliko tvrtki, od kojih bi u rukama države mogla ostati samo jedna. Kao potencijalni strateški partner u Imunološkom zavodu spominje se riječki Jadran Galenski laboratorij, premda postoji interes još nekih ponuđača.

Nad Imunološkim je zavodom krajem prošle godine otvoren stečaj. Potvrda toga jučer je stigla sa Zagrebačke burze, na čijim je internetskim stranicama objavljena informacija o otvaranju stečaja. Pokretanje stečaja još je na ljeto, nakon što su ostali bez licenci za proizvodnju velikog dijela svojih proizvoda, pokrenula uprava, no u međuvremenu su se predomislili i na samom kraju prošle godine zatražili da se ipak ne pokreće stečajni postupak. No, na zagrebačkom Trgovačkom sudu to očito nisu uvažili.

Pokretanjem stečaja otkaz je dobilo 190 radnika Imunološkog, koji sada imaju otkazni rok od 30 dana. Ipak, tvrde u sindikatu, dio njih, one koje odabere stečajna upraviteljica Branka Malbašić, ostat će raditi u toj tvrtki, ali s ugovorima o radu na određeno vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 15:42