NEPRAVILNOSTI U AGROKORU

VLADIMIR ŠEKS PREKOPAO VLADINE ARHIVE I PRONAŠAO TRI DOKUMENTA O AGROKORU IZ '93. 'Ovo je dokaz da Grmojine optužbe nisu istinite!'

 
 CROPIX

Kao što je i najavio, Vladimir Šeks je prekopao Vladine arhive i pronašao tri dokumenta koji su, kako tvrdi, krunski dokazi kojima obara tvrdnje Nikole Grmoje da ništa nije poduzeo nakon što je financijska policija postaja Zagreb dostavila izvješće da je Agrokor 1991. godine u Zagrebačkoj banci podigao tri kredita koja nisu namjenski potrošena.

- Dobio sam iz arhiva Vlade tri dokumenta koji svjedoče da Grmojine teze nisu istinite. Prvi je s datumom od 17. ožujka 93. iz kojeg se vidi da dostavljam zapisnik državnom odvjetniku Stjepanu Hercegu. Zapisnik o obavljenoj kontroli korištenja kredita Agrokor dd. i primjedbe na zapisnik o izvršenoj kontroli djela poslovanja Zagrebačke banke i tražim da mi žurno dostavi svoje mišljenje - citirao je Šeks prvi dokument.

Za drugi kaže da nosi datum od 15. travnja iste godine i da je riječ o dopisu u kojem požuruje tužitelja Stjepana Hercega.

Treći dokument je s datumom 8. lipnja 93. gdje Šeks ponovno, kako kaže, požuruje Hercega i traži da ga što hitnije izvijesti što je utvrdio preko okružnog državnog odvjetništva i kome je dao nalog da ispita o čemu se radi u konkretnom slučaju.

V.Š.3.11.17. by Jutarnjiredakcija on Scribd

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:31