KURIER PPIŠE O UMIROVLJENOM GENERALU

Vladimir Zagorec ne može prodati svoje vile jer ih je precijenio

ZAGREB - Umirovljeni general Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora jer je napuštajući MORH 200. ponio i 39,4 milijuna kuna vrijedne dragulje, ne uspijeva prodati svoje nekretnine u Beču jer su precijenjene, objavio je austrijski list "Kurier".

Neuspješni su svi pokušaji prodaje Zagorčeve skupocjene vile u bečkom 19. okrugu, koja je u prošlom stoljeću bila sirotište, a nakon Drugog svjetskog rata dospjela u vlasništvo grada Beča koji ju je na dražbi 2006. prodao za 14 milijuna eura.

Zagorec je dosad uspio prodati samo jednu od svoje tri bečke nekretnine. Riječ je o vili u ulici Doeblinger Cobenzlgasse, za koju je dobio sredinom siječnja za 1,5 milijuna eura.

Kupac je bila jedna austrijska tvrtka, a od dobivenog iznosa podmirio je 800.000 eura kredita banci Hypo Group Alpe-Adria kojim je financirao kupnju vile.

Dvije nekretnine, koje Zagorec nu uspijeva prodati, kupio je također uz pomoć kredita Hypo-banke.

Austrijanci Vladimira Zagorca terete i za umiješanost u sumnjive poslove s nekretninama u Hrvatskoj u sklopu afere Hypo.

Zagorec, bivši šef uprave Hypo banke Wolfgang Kulterer i član uprave Günter Striedinger sa skupinom bivših direktora Hypo banke, partnera i klijenata udružili su se u zločinačku organizaciju, sumnja posebna skupina istražitelja austrijskog državnog odvjetništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:53