OLEG BUTKOVIĆ

Vladin novi paket mjera: ‘Cijene plina i struje neće rasti, ostaju i jednokratne potpore‘

Ovo nije nikakav predizborni potez, nego nastavak svega onoga što smo i dosad radili, kaže potpredsjednik Vlade

Oleg Butković

 Damir Krajac/CROPIX

Potpredsjednik Vlade Oleg Butković rekao je u ponedjeljak da će novi Vladin paket mjera pomoći stanovništvu i poduzetništvu te da neće biti povećanja cijene struje i plina, a najvjerojatnije će ostati i jednokratne potpore umirovljenicima i drugim korisnicima.

Upitan da prokomentira novi paket mjera koji je najavljen za četvrtak, Butković je na obljetnici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo rekao da se paket međuresorno priprema te da će se "nastaviti sa svim dobrim stvarima koje su bile i dosad".

Tako, kako je rekao, neće biti povećanja cijena električne energije ni plina kad je riječ o građanima i većem dijelu poduzetništva.

Dodao je da će vjerojatno ostati i jednokratne potpore za umirovljenike i sve ostale korisnike tih naknada.

Na primjedbe oporbe da je novi paket mjera HDZ-ovo predizborno kupovanje birača, Butković je odgovorio da je oporba u predizbornoj kampanji već duže vrijeme, spomenuvši i nedavni zagrebački skup.

"Mi smo onda u predizbornoj kampanji već osam godina. Nije ovo prvi paket mjera koji je Vlada donijela", istaknuo je Butković, dodavši da su se iste ili slične mjere donosile i nakon pojave korone, odnosno nakon početka rata u Ukrajini kad su cijene energenata skočile.

"Cijene su bile visoke, izašli smo s konkretnim mjerama kako naši građani ne bi osjetili udar koji se dogodio, tako da ovo nije nikakav predizborni potez, nego nastavak svega onoga što smo i dosad radili", izjavio je Butković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 14:20