ZATVORENI DIO SJEDNICE

Vladina imenovanja: Umjesto Nikole Mažara novi član Stožera CZ postao Gordan Hanžek

Na sjednici je i predloženo Glavnoj skupštini društva Hrvatska poštanska banka d.d. izbor Marijane Vuraić Kudeljan za članicu NO-a
Nikola Mažar
 Niksa Stipanicev/Cropix

Vlada RH je u četvrtak na zatvorenome dijelu sjednice razriješila člana Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Nikolu Mažara, a novim je članom, kao predstavnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, imenovan Gordan Hanžek, priopćeno je.

Na sjednici je i predloženo Glavnoj skupštini društva Hrvatska poštanska banka d.d. izbor Marijane Vuraić Kudeljan za članicu Nadzornog odbora toga Društva, temeljem provedenog postupka sukladno Uredbi o uvjetima za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora i uprava pravnih osoba od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i načinu njihova izbora, naveli su iz Vladine Službe za odnose s javnošću

Što se tiče drugih kadrovskih pitanja, zbog isteka manda razriješen je dosadašnji član Upravnoga vijeća Središnjeg registra osiguranika Zoran Jašić, te je ponovno imenovan u novom mandatnom razdoblju, kao član koji se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav.

Također zbog isteka mandata razriješena je dosadašnja ravnateljica Središnjeg registra osiguranika Iskra Primorac, te je ponovno imenovana na tu dužnost, s danom 14. travnja 2021., temeljem javnog natječaja.

Zbog isteka mandata, s danom 31. ožujka 2021. razriješena je ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Damira Benc, te je ponovno imenovana s danom 1. travnja, temeljem javnog natječaja.

Višnja Stanišić imenovana je članicom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), kao predstavnica radnika toga Zavoda, dok je Miljenko Cvitanović imenovan pomoćnikom ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom Zavoda, s danom 19. travnja 2021., temeljem javnog natječaja.

Također imenovani su predsjednica, zamjenica predsjednice, članice, zamjenice i zamjenik članica Vijeća za djecu, kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija. Tako je predsjednicom Vijeća imenovana Margareta Mađerić, a njezinom zamjenicom Marija Barilić.

Zbog isteka mandata s danom 31. ožujka 2021. razriješeni su članovi Etičkog povjerenstva Vesna Šikić Odak, Sanja Bareza, Danijel Škugor, Marija Dill Bračić, Branko Koren i Ivana Bilić. Novim članovima, koji se imenuju iz reda državnih službenika, sindikata te nevladine udruge, imenovani su Renata Blažeković, Darija Gradski, Helena Huljev, Marija Dill Bračić, Tomislav Vincetić i Višnja Fortuna, s danom 1. travnja 2021.

Zbog isteka mandata razriješen je predsjednik i članice Upravnog vijeća Hrvatske akreditacijske agencije Zvonimir Novak, Divna Plenča Biloš, Martina Horvatić, Nina Čulina i Maja Radišić Žuvanić. Novim predsjednikom ponovno je imenovan Zvonimir Novak, a članicama Nina Čulina, Elizabeta Kos, Dunja Mazzocco Drvar i Mira Maver Čuljak.

Zbog isteka mandata, s 31. ožujka 2021. razriješen je ravnatelj Hrvatskog zavoda za norme Igor Božičević te je ponovno imenovan s 1. travnja 2021., temeljem javnog natječaja, navodi se uz ostalo, u priopćenju Vladine Službe za odnose s javnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:06