NOVI ČLAN

VLAHO OREPIĆ PRISTUPIO HSS-u Beljak: Stranka ne isključuje i samostalan izlazak na izbore

 Darko Tomaš / CROPIX

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je u četvrtak kako je HSS-u pristupio Vlaho Orepić, predsjednik Nove politike i bivši 'mostovac', te istaknuo kako u stranci ne isključuju i mogućnost samostalnog izlaska na parlamentarne izbore.

HSS se ozbiljno priprema za izbore kad god oni bili, sprema se izaći u bilo kojoj varijanti, rekao je Beljak, potvrdivši kako razgovara sa SDP-om i ostalim kolegama iz opozicije oko zajedničkog nastupa na izborima, ali ne isključuje ni samostalan izlazak.

"Pregovori sa SDP-om nisu zapeli, ali nas iskustvo uči da se trebamo pripremati kao da će izbori biti sutra i da ćemo biti sami“, odgovorio je na konferenciji za novinare.

Podsjetio je kako već dulje zagovara ujedinjenje opozicijskih stranaka koje imaju slične programe, ali, dodaje, nije na njemu.

"Spremni smo dogovoriti se, ne samo sa SDP-om, nego i ostalim opozicijskim strankama, ali to ne znači da će HSS čekati i bilo koga moliti“, rekao je Beljak, ustrajavajući da HSS ne razgovara o mandatima, nego isključivo o programima.

Podsjeća i kako stranka više od dvije godine ima program Nova republika, koji je definirao što Hrvatskoj treba, a aktualnu krizu vidi kao priliku za njegovu realizaciju.

Za Orepićev dolazak u HSS Beljak kaže da je veliko pojačanje te najavljuje proces spajanja dviju stranaka u HSS.

Orepić: Nužno je okupiti se protiv politika koje su opljačkale narod

Potvrđuje to i sam Orepić koji za HSS kaže da je "progresivna, republikanska i zelena“ stranka i kao takva programski podudarna s politikom širokog centra, koju je proklamirala njegova Nova politika (NP).

Glavni cilj NP-a je održanje i zaštita Hrvatske kao životnog prostora, a ta ideološka 'dota' ugrađuje se u HSS, kaže Orepić i kao političku nužnost navodi okupljanje u borbi protiv politika koje su opljačkale, raselile i podijelile hrvatski narod.

Ne boji se da će ga birači doživjeti kao političkog prevrtljivca jer je, tumači, od prvog dana političkog angažmana čvrsto na identičnim pozicijama.

Most se dislocirao u krajnje desnu stranku i zato sam ga napustio, moja je pozicija široki politički centar, ulazim u stranku koja ima potencijal okupljanja, rekao je Orepić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. veljača 2024 18:48