LOKALNI IZBORI

Vlahušić: Bačić je Frankovića odredio za kandidata suprotno Plenkovićevoj želji

Vlahušić tvrdi kako deset godina traje sukob Branka Bačića, koji vodi županijski HDZ, i Plenkoviću bliske Dubravke Šuice
Andro Vlahušić
 Božo Radić/Cropix

Kandidat političke platforme "Dubrovnik – naš Grad" za gradonačelnika Andro Vlahušić ustvrdio je u srijedu da je potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić, suprotno želji predsjednika stranke Andreja Plenkovića, odredio Mata Frankovića za kandidata HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika.

Vlahušić tvrdi kako deset godina traje sukob Branka Bačića, koji vodi županijski HDZ, i Plenkoviću bliske Dubravke Šuice, koja vodi 'kulturni' dubrovački HDZ.

"Bačiću takav dubrovački HDZ ne odgovara pa ih ruši uz pomoć drugog dijela dubrovačkog HDZ-a, možemo ga nazvati primitivni. Čine ga Mato Franković, Blaž Pezo i Marko Potrebica", ocijenio je Vlahušić

Kako je dodao oni preuzimaju dubrovački HDZ, izbacuju Dubravku Šuicu i 2014. godine ruše proračun. "Franković postaje predsjednik Gradskog vijeća i 2015. godine gubi od mene na lokalnim izborima. Tada počinje hajka, jer se 2016. drugi put ruši proračun, a mene promjenom zakona eliminiraju da se ne mogu kandidirati", ispričao je Vlahušić.

Tvrdi kako je potom Bačić s Frankovićem, Pezom i Potrebicom raspodijelio vlast u Dubrovniku, gdje je Franković postao gradonačelnik, Pezo ravnatelj Lučke uprave, dok je Potrebica, inače trenutni ravnatelj Studentskog centra i predsjednik dubrovačkog gradskog vijeća, trebao postati direktor Zračne luke Dubrovnik.

"Zato danas nemamo direktora ZLD. Šuica i njezina obitelj to nisu dopustili. Nisu dopustili teror. Inače, Potrebica je na unutarstranačkim izborima bio na strani Ivana Penave, a danas vodi kampanju Nikole Dobroslavića", rekao je Vlahušić.

Istaknuo je kako je Blaž Pezo došao na čelo Lučke uprave bez kvalifikacija.

"Nijedna lučka uprava u Hrvatskoj nema takvog neznalicu i nesposobnjakovića. Iz prve ruke znam da ministar Butković nije bio za njega, već ga je nametnuo Branko Bačić", rekao je Vlahušić.

Ocijenio je da je Mato Franković nesposoban, duboko potkapacitiran i nesvjestan problema u kojima Dubrovnik živi.

Tvrdi kako Franković ne nosi gradsku listu HDZ-a na lokalnim izborima jer su predsjednik stranke Plenković i tim oko Dubravke Šuice htjeli Dubrovnik vratiti u normalno i kulturno.

"Zato su za nositeljicu predložili Zrinku Raguž, kao mini-rješenje u sukobu. Kad Franković izgubi izbore nema ga u Gradskom vijeću", zaključio je Vlahušić.

Vlahušić je istaknuo kako je sudski postupak protiv njega u slučaju "Revelin" pokrenut nakon što se Branko Bačić sastao sa svjedocima iz gradske uprave.

"Svi svjedoci su na sudu rekli da su bili pod pritiskom i stresom. Zato pitam Bačića je li im prijetio otkazom ili ih silio na lažne iskaze? Pozivam Dubrovčane da se odluče žele li torturu i okupaciju osobe koja nije uspjela ni u Blatu, a ovdje nameće trojku koja pripada potpuno drugačijem svjetonazoru", rekao je Vlahušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:31