NIŠTA NIJE PO PLANU

Vlahušić: Obnova gradskog bazena je kao loša prvotravanjska šala, a ne ozbiljan projekt

Nažalost, ni koncesija za hotel nije raspisana pa obnovu plaćaju građani umjesto poduzetnika
 Bozo Radic/Cropix

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika političke platforme "Dubrovnik – naš Grad" Andro Vlahušić poručio je u četvrtak da obnova gradskog bazena više sliči na lošu prvotravanjsku šalu nego na projekt ozbiljne Gradske uprave.

Vlahušić je u priopćenju podsjetio kako je projekt obnove gradskog bazena za njegova mandata predviđao puno više: od prostora za udruge i vodenog trga do muzeja vodenih sportova, vaterpola i plivanja.

"Sve je to trebalo biti plaćeno komercijalnim uslugama, dakle bez jedne kune sugrađana", rekao je.

Smatrali smo, dodao je, da dubrovačko poslovno središte treba ispuniti zelenilom, parkovima i trgovima, širokim prometnicama te građevinama koje ćemo dobiti na javnom arhitektonskome natječaju.

Dubrovnik bi tako, rekao je, dobio novi kulturno sportski sadržaj, a Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje novi prihod, čime bi postao neovisan o gradskom proračunu, a ostali sportovi dobili veća proračunska sredstva.

"Danas se bazen polako završava, ali ne po izvornom konceptu koji je predstavljen 2015. Nema vodenoga trga ni drvoreda na sjevernoj strani bazena. Nažalost, ni koncesija za hotel nije raspisana pa obnovu plaćaju građani umjesto poduzetnika", poručio je Vlahušić.

Rekao je i da želi, postane li gradonačelnik, raspisati arhitektonski natječaj za izgradnju vodenog trga, posaditi stabla ispred trga i bazena te osigurati stotinu i više novih parkinga iza zgrade DTS-a i OTP banke.

"Najvažnije, poslovnom centru Gruža i grada dat ćemo pravu svrhu - postat će mjesto okupljanja građana, sportskih društava i udruga civilnoga društva", zaključio je Vlahušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:00