ISKLIZNULA S TRAČNICA

VLAK UDARIO U KAMENU GROMADU S pruge kod Rudina napokon uklonjena prevrnuta lokomotiva

 Paun Paunovic / CROPIX

SPLIT - S pruge kod Labina Dalmatinskog jutros je uklonjena lokomotiva koja je u četvrtak navečer iskliznula s tračnica i prevrnula se nakon što je udarila u stijenu koja se odronila i pala na prugu, a otvaranje pruge Oštarije-Knin-Split očekuje se tijekom prijepodneva.

HŽ infrastruktura priopćila je jutros kako su njezini i radnici Pružnih građevina na tračnice osovili lokomotivu putničkog vlaka 523, u čijem su isklizanju lakše ozlijeđeni strojovođa i njegov pomoćnik. Lokomotiva je potom odvučena u kolodvor Labin Dalmatinski.

Tako su stvoreni preduvjeti za nastavak sanacije oštećenog dijela pruge, čiji se završetak očekuje tijekom prijepodnevnih sati, kad se planira i ponovna uspostava željezničkog prometa na spomenutoj dionici.

U HŽ Infrastrukturi ističu kako su zbog ekstremnih količina kiše i posljedičnih odrona i poplava na terenu sve dežurne ekipe i dodatno angažirani radnici koji saniraju nastalu štetu. Oni i nadziru stanje pruga na kritičnim lokacijama kao što pruga Zagreb Glavni kolodvor-Sisak-Novska (vodeni val Save i Kupe) te na karlovačkom području relacija Mrzlo Polje-Duga Resa (pruga Zagreb-Rijeka).

FOTOGALERIJA: Očevid željezničke nesreće

U sljedećih nekoliko sati očekuje se otvaranje za promet koridorske pruge Dugo Selo-Novska (Zagreb-Vinkovci) s obzirom na blagi pad razine rijeke Pakre. Promet je jučer bio obustavljen između kolodvora Lipovljani i Banova Jaruga.

Pruga Karlovac-Kamanje-državna granica do daljnjega je zatvorena za promet zbog odrona tla na kolosijek na tri lokacije.

U Slavoniji je zbog izlijevanja rijeke Orljave za promet zatvorena pruga Pleternica-Požega, dok na relaciji Požega-Velika teče redovit željeznički promet, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 17:50