StoryEditor
PREDRASUDE I STRAH

VLASNICA APARTMANA ŠOKIRANA INCIDENTOM U RIJECI: Moje kineske goste gađali su kamenjem, vikali su za njima 'korona, korona'. Dušu sam isplakala...

Ilustracija i Maja Škufca s gošćom iz Kine
 Matija Djanjesic / privatni album / CROPIX

'Maloprije sam dušu isplakala koliko mi je bilo teško gledati suze moje gošće Kineskinje koja bježi od virusa otkad je krenuo u Kini. Iz zdravstvenih razloga za njenog muža može biti kobno ako se zarazi koronavirusom, pa su se, oboje zdravi, odlučili na proputovanje (zdravi) - napisala je to u svom statusu na Facebooku Riječanka Maja Škufca, navodeći da joj je gošća kroz suze ispričala kako su ih u Rijeci djeca gađala predmetima i vikali za njima 'korona, korona'.

Iz Slobodne Dalmacije kontaktirali su Maju i pitali je više detalja.

Ta Riječanka je sve potvrdila, a i kineski gosti su se, kaže nam Maja, složili da njihova priča iziđe u javnost.

- Moja gošća se zove Fenice i kaže da sam ja jedina osoba koja ju je zagrlila osim njenog muža u posljednjih mjesec dana. Kaže i da sam jedini domaćin koji se našao s njima bez straha i bez distance, te su se prvi put osjećali kao dobrodošli gosti, a ne bolesnici ili bjegunci - navodi Maja.

- Fenice mi je rekla da su je djeca ispred katedrale Sv. Vida gađala nečim tvrdim i vikali za njima koronavirus. Djeca su ih gađala kamenjem, a mi smo ih prigrlili zagrljajem - kaže

Maja koja ima poruku za napadače i njihove roditelje:

- Ja sam stekla još jednog prijatelja, a vi se zapitajte čega se točno bojite... Smrti? Jer ono ljudsko je davno umrlo u većini vas - istakla je ta Riječanka.

- Ostali smo još jedan dan u Rijeci. Želimo u miru razmisliti kako se vratiti doma jer se moj muž ne smije razboljeti. Kad je čuo da je virus došao u Rijeku i Zagreb postao je jako nervozan - navode pak kineski gosti, a piše Slobodna Dalmacija.

Maja je poslala i poruku svima koji se boje koronavirusa:

- Najveći virus je panika i histerija. Stručnjaci su rekli da su najugroženije osobe one iznad 80 godina, te da je ovo kao malo jača gripa. Stoga ne shvaćam zašto se mora napadati ovako divne i skromne ljude poput mojih gostiju - kaže za kraj Maja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 22:29