KORONAVIRUS

Vlasnica delničkog doma za starije: ‘Najgore je prošlo, još pet štićenika ima temperaturu‘

U Primorsko-goranskoj županiji u subotu je zabilježeno osmero novozaraženih osoba koronavirusom
Vinka Legac
 Srđan Vrančić/Cropix

Samo četiri novozaražene osobe u delničkom Domu za starije osobe jasna su potvrda je u toj ustanovi širenje koronavirusa bitno smanjeno, a raduje i to da, bar za sada, klinička slika svih zaraženih nije zabrinjavajuća, rekla je u subotu za Novi list Vinka Legac, vlasnica Domske vile 'Vinka', dodavši kako je, iz predostrožnosti, tijekom noći s petka na subotu još petero štićenika prevezeno zbog rasta temperature u Rijeku.

- Imam dojam da je najgore prošlo, ali smo svi vrlo oprezni i baš zbog toga odlučeno je da se tih pet štićenika, iako je rast temperature bio blag, uputi prema Rijeci. Svi ostali za sada su u redu, borave u svojim sobama i ne posjećuju društvene prostorije što im je do sada bio običaj, a budući da svi u sobama imaju TV prijemnike, sva ova buka i stalna nazočnost našeg Doma na TV programima, malo ih je uznemirila.

Nadamo se da ćemo savladati sve ove nevolje i zahvalna sam svim našim djelatnicima koji rade i praktično borave 24 sata u našoj ustanovi te rade smjenski. Veliku pomoć imamo i od strane struke, od epidemiologa do dodijeljenih nam liječnika te saniteta i kola hitne pomoći, a zahvalni smo i Ministarstvu zdravlja iz kojeg nam je stigla dodatna oprema.

Svi zajedno dajemo sve od sebe da se stanje što prije normalizira i da ne bude žrtava, rekla je Legac dodavši kako je bilo što teško prognozirati jer je sama bolest potpuna nepoznanica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 05:04