Ljeto je i službeno počelo, a dolazak ljeta za kontinentalnu Hrvatsku znači masovni odlazak ljudi na sezonu u inozemstvo ili na obalu. Odlaze trgovci i kuhari, a ponajviše školovani ili neškolovani konobari, koji su na obali za vrijeme sezone prijeko potrebni. No, što se to točno događa u kontinentalnom dijelu države odlaskom konobara na obalu i otoke, novinari Glasa Slavonije upitali su nekoliko različitih vlasnika, poslovođa i konobara ugostiteljskih objekata u centru Osijeka.
Većina je ugostitelja u Osijeku u zadnjih nekoliko mjeseci doživjela da im neki od njihovih ponajboljih radnika daju otkaz i trbuhom za kruhom odlaze na sezonu. Često se to događa nenajavljeno te radnici odlaze bez odrađivanja, ugovorom određenog, otkaznog roka od 30 dana. Svoj je primjer ispričao vla...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....