SLUČAJ FIMI MEDIJA

Vlasnik Euroherca ponovno se nije pojavio kao svjedok: 'Ako se na odazove na poziv suda po njega će doći policija'

Zagreb, 151012.Zupanijski sud na Zrinjevcu.Nastavak sudjenja bivsem premijeru Ivi Sanaderu i drugima u slucaju Fimi Media.Na slici: bivsi glasnogovornik Vlade Ratko Macek i Ivo Sanader.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Vlasnik Euroherca Dubravko Grgić danas se ponovno nije pojavio u nastavku suđenja u slučaju Fimi-Media gdje je trebao dati svoj iskaz kao svjedok.

Grgić je svoj nedolazak ispričao poslovnim obavezama.

Zamjenica ravnatelja USKOK-a Željka Mostečak ovoga puta je predložila da Grgića službeno pozove sud te ako taj poziv suda ne urodi plodom poduzmu daljnje zakonske mjere da se osgura njegova pristutnost kao svjedoka. Točnije, da ga na saslušanje kao svjedoka dovede policija.

Naime, do sada je Grgića kao svjedoka tužiteljstva pozivao USKOK.

Inače danas su svjedočili troje kooperanata Fimi medie, a riječ je o vlasnicima tvrtki ELDRA, koja je iznajmljivala audio, video i rasvjetnu opremu, zatim tvrtka Diplomat koja se bavila konferencijskim prevođenjem te tvrtka Engram koja se bavila TV i fotografskim snimanjem.

Svo troje vlasnika je potvrdilo kako su imali poslovnu suradnju s Fimi-Medijom, a da su unutar te suradnje usluge davali i HDZ-u dok bi fakture za njih plaćala Fimi-Media.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:22