DOSKOČIO PROBLEMU

Vlasnik pekarnice u Rijeci povukao potez zbog kojeg može raditi svake nedjelje: ‘Inače bih morao otpustiti pola ljudi...‘

Od siječnja ove godine, njegov će lokal 16 nedjelja raditi kao pekarnica, a od svibnja do kraja godine kao fast food

Ilustrativna fotografija

 Jose Oto/Bsip/Profimedia/Jose Oto/bsip/profimedia

Vlasnik pekarnice Arena u Rijeci ispričao je za Novi list kako je sačuvao sve zaposlenike u svojem lokalu tako što ga je prenamijenio i, prema zakonskim mogućnostima, djelatnosti pekarnice dodao i djelatnost fast fooda. Naime, zbog ograničenja rada nedjeljom koje se odnosi i na pekarnice, vlasnik bi morao otpustiti pola radne snage. Zahvaljujući tome što je pekarnicu registrirao i kao fast food, sada će svih 15 zaposlenika zadržati svoja radna mjesta, a građani će kod njih moći kupovati i nedjeljama i blagdanima.

– Da to nismo učinili, pola radne snage morali bismo otpustiti. Naša pekara poznata je po tome što od prvog dana, a prošle smo godine proslavili 25. godišnjicu, radi svaki dan, svih 365 dana u godini, nedjeljom i praznicima, i to od 0 do 24 sata, dakle cijeli dan i noć. Ponudili smo radnicima mogućnost da oni koji mogu i žele rade i noću, nedjeljom i praznicima, ali ih za to dodatno plaćamo, a oni koji to ne žele i ne mogu, također su imali pravo izbora, ispričao je za Novi list vlasnik pekarnice Lulezim Qenaj i dodao da je posao preregistracije započeo u jesen prošle godine, a sve je trajalo do studenog.

Od siječnja ove godine, njegov će lokal 16 nedjelja raditi kao pekarnica, a od svibnja do kraja godine kao fast food.

Ipak, neka ograničenja postoje, govori Qenaj i dodaje da kada budu otvoreni kao fast food, neće smjeti prodavati kruhove i ostale proizvode teže od 250 grama.

Qenaj kaže da i on ima problema s manjkom radnika, no ističe da svoje ljude adekvatno plaća pa se nada zaposlenici neće otići.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 08:23