DOSKOČIO PROBLEMU

Vlasnik pekarnice u Rijeci povukao potez zbog kojeg može raditi svake nedjelje: ‘Inače bih morao otpustiti pola ljudi...‘

Od siječnja ove godine, njegov će lokal 16 nedjelja raditi kao pekarnica, a od svibnja do kraja godine kao fast food

Ilustrativna fotografija

 Jose Oto/Bsip/Profimedia/Jose Oto/bsip/profimedia
Od siječnja ove godine, njegov će lokal 16 nedjelja raditi kao pekarnica, a od svibnja do kraja godine kao fast food

Vlasnik pekarnice Arena u Rijeci ispričao je za Novi list kako je sačuvao sve zaposlenike u svojem lokalu tako što ga je prenamijenio i, prema zakonskim mogućnostima, djelatnosti pekarnice dodao i djelatnost fast fooda. Naime, zbog ograničenja rada nedjeljom koje se odnosi i na pekarnice, vlasnik bi morao otpustiti pola radne snage. Zahvaljujući tome što je pekarnicu registrirao i kao fast food, sada će svih 15 zaposlenika zadržati svoja radna mjesta, a građani će kod njih moći kupovati i nedjeljama i blagdanima.

– Da to nismo učinili, pola radne snage morali bismo otpustiti. Naša pekara poznata je po tome što od prvog dana, a prošle smo godine proslavili 25. godišnjicu, radi svaki dan, svih 365 dana u godini, nedjeljom i praznicima, i to od 0 do 24 sata, dakle cijeli dan i ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2025 18:25