DAJTE NAM DA RADIMO

Vlasnik restorana u Podravini: ‘Na koljenima smo, s još 5 tisuća ugostitelja otvaram 1. veljače!‘

Mnogi ugostitelji jedva spajaju kraj s krajem i zato neki od njih najavljuju pobunu
Bernard Tkalčec
 Facebook

Iako je bilo određenih najava, Stožer i Vlada danas su donijeli odluku da kafići ipak neće moći prodavati ni kave za van, a kamoli raditi, dok svoja vrata ne otvaraju ni restorani.

Mnogi ugostitelji jedva spajaju kraj s krajem i zato neki od njih najavljuju pobunu.

Jedan je Bernard Tkalčec, vlasnik seoskog turizma Zlatni Klas u Otrovancu kraj Pitomače, u sklopu kojega ima restoran i smještajne objekte.

- Dio sam inicijative ugostitelja nazvane 'Dajte nam da radimo', u koju je uključeno puno subjekata. Trenutno smo u pregovorima i mogu vam reći da će dobar dio nas 1. veljače otvoriti svoja vrata u znak protesta, po uzoru na Češku i Italiju. Vjerujem da će nas biti oko pet tisuća, a ja ću sigurno biti jedan od njih - najavio je u razgovoru za epodravinu.

Napominje kako su ugostitelji na koljenima te da im je država okrenula leđa.

– Čuvali smo radna mjesta, no potpore ni ne sjedaju na vrijeme, a gdje su ostali troškovi. Mi izdajemo hranu za van, no to su sitnice. Promet nam je pao za 70 posto, ovo više nije izdrživo – žali se i napominje da će otvoriti iz očaja te kaže da ni kave za van i terase nemaju nikakvoga smisla.

– Razočaran sam što nakon 43 godine poslovanja moram razmišljati o svom opstanku. Ove su mjere koje izgledaju kao da ti netko da kikiriki i kolač kad si gladan – zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:35