TOMISLAV MAMIĆ

Vlasnik Tommyja povlači se iz utrke za gradonačelnika Splita, podržat će nezavisnu Branku Ramljak

Dodao je kako je od kandidature odustao jer je procijenio da uz sve svoje obveze ne bi mogao raditi punim kapacitetom
Tomislav Mamić
 Tom Dubravec/Cropix

Dileme više nema, splitski poduzetnik i vlasnik trgovačkog lanca 'Tommy' Tomislav Mamić će se uključiti u utrku na lokalnim izborima u Splitu. Četrdesetak dana nakon što je dao do znanja da namjerava zasjesti u fotelju gradonačelnika, a nakon medijske šutnje, objavljuje svoju konačnu odluku - neće ga biti među kandidatima za čelnog čovjeka drugog najvećeg hrvatskog grada, ali će se njegovo ime naći visoko na izbornim listama.

- Bit ću nositelj nezavisne liste koja će, s jakim imenima, tražiti pobjedu na izborima za Gradsko vijeće. Očekujem najbolje rezultate, cilj je većinska podrška birača, ali, ovisno o iskazanoj volji građana, nećemo bježati ni od postizbornih koalicija. Bit ćemo široko otvoreni za zdrave ideje, naravno ne baš sa svima - ističe Mamić za Slobodnu Dalmaciju.

Dodao je kako će podržati kandidaturu nezavisne Branke Ramljak, rekavši kako nije riječ o taktiziranju.

- U vremenu od objave moje kandidature, u razgovorima s potencijalnim kandidatima došli smo do saznanja da Branka i ja zapravo imamo u vidu iste ljude i da su nam ideje i programi vrlo srodni. Shvatili smo da zajedno možemo napraviti promjene kojima težimo. Sada smo u završnoj fazi definiranja kandidata za gradske i županijske liste i s imenima ćemo vrlo brzo izići u javnost - rekao je.

Dodao je kako je od kandidature odustao jer je procijenio da uz sve svoje obveze ne bi mogao raditi punim kapacitetom na čelu drugog najvećeg hrvatskog grada. S druge strane, kandidatkinju Ramljak zna godinama i uvjeren je da ona može kvalitetno raditi taj posao.

- Ni maksimalna javna izloženost, protokolarne obveze, medijska potražnja nije ono što me čini sretnim. S druge strane, mislim da Branka Ramljak može biti vrlo kvalitetno rješenje, a moj puni doprinos i pomoć, naročito u organizacijskim problemima, učinit će nas timom koji može dobro raditi. Mi smo jako dobra kombinacija - rekao je Mamić za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:32