ZAMIJENILI GA?

Vlasnik tvrtke kojoj su Amerikanci opalili sankcije u nevjerici: ‘Zovem ih, ali nitko se ne javlja. To je greška!‘

Žarko Veselinović kaže nam kako nema brata Zvonka, a kamoli da mu se tvrtka bavi nekim kriminalom

Policija na Kosovu, arhivska fotografija

 Afp

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije osobama i tvrtkama za koje sumnjaju da su vođe skupina organiziranog kriminala koje imaju ključnu političku ulogu na sjeveru Kosova.

Na podužem popisu našla se i jedna tvrtka iz Hrvatske za koju se navodi da je "u vlasništvu ili pod kontrolom" vođe skupine prema kojoj je SAD uveo Sankcije.

Tvrtku pod imenom Nautikacentar d.o.o. iz Hrvatske Amerikanci dovode u vezu s braćom Zvonkom i Žarkom Veselinovićem s Kosova.

Provjerom sudskog registra utvrdili smo da u Hrvatskoj zaista postoji tvrtka pod tim nazivom, Nautikacentar d.o.o., da je registrirana u Rijeci te da je njezin direktor i osnivač Žarko Veselinović, koji nam se povratno javio kad smo mu poslali e-mail.

Međutim, tvrdi da nema nikakve veze s Kosovom, na kojem je, kaže, posljednji put bio 70-tih, a nema ni brata Zvonka, a kamoli da mu se, kaže, tvrtka bavi nekim kriminalom.

Razmišlja da tvrtku ugasi jer se sprema u potpunu mirovinu, a i firma prijavljuje male prihode, 2020. ostvarila je tek 20-tak tisuća kuna. Naš sugovornik smatra da je došlo do greške zbog toga što sa Žarkom Veselinovićem dijeli ime.

- Sad sam zvao i američko veleposlanstvo, ali naravno tamo se nikoga ne može dobiti, sad moram angažirati odvjetnika jer zaista neozibiljno da se tvrtka može staviti na neku crnu listu, a bez da se to konkretno provjeri - kaža Veselinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:12