SKANDAL NA HVARU

‘Vlasnika konobe nije briga što tko i s kim radi pod plahtama. Neka pravila se trebaju poštovati‘

Gošća konobe tvrdi da je vlasnik nju i njezinu partnericu izbacio jer su lezbijke
konoba ringo hvar
 Facebook

Nakon što smo čuli verzije gošće Sally Curwood i vlasnika hvarske konobe Ringo Jurice Knezovića, razgovarali smo s očevicem incidenta koji se u petak navečer dogodio u spomenutoj konobi.

Podsjetimo, prema objavi na Twitteru koju potpisuje korisnica Sally, u petak oko 18 sati vlasnik konobe ih je, citiramo, prisilio da otiđu jer je bila sa svojom partnericom, a tvrdi i da im je prijetio da će im prerezati brodsku cimu.

Vlasnik je pak sasuo vlastitu lavinu negativnih komentara na gošće koje je izbacio. Koristeći izraze 'pederi' i 'lezbe' ustvrdio je kako on redovito ugošćuje homoseksualne goste, no one su, po njegovom sudu, 'pretjerale, jer su se divlje i bez kontrole žvalile i drpale usred restorana'.

Jedan od gostiju koji se kobne večeri tamo zatekao ispričao nam je da se približavao restoranu kad je čuo povišene tonove.

- Taman sam dolazio barkom uz obalu od autokampa i bili su valovi pa sam bio oprezniji. U restoranu se čulo vikanje. Hrvatski pomiješan s engleskim, a netko je i na njemačkom govorio nešto glasno. Vidio sam našeg Jureta kako se sav uzrujao na terasi. Prepirao se s više ljudi za stolom, a najviše su galamile dvije mlade djevojke, jedna plave ravne kose, a druga duge smeđe ricave i malo jača. Prvo sam pomislio da im je donio račun i da su se gosti pobunili zbog visine ceha te odbili platiti, da bi mi ubrzo jedan konobar rekao da je problem nastao kad su gošće, valjda u istospolnoj zajednici, javno pretjerano razmjenjivale nježnosti - kaže za Jutarnji list stanovnik grada Hvara.

Pritom naglašava i kako vlasnik konobe 'nije konzervativan, nego sasvim suprotno, i nije ga briga što tko i s kime radi pod plahtama'.

- No, konoba je njegova, i neka pravila pristojnosti, bez obzira koliko novca netko ima u džepu, trebaju se poznavati i poštovati. A te djevojke, koliko smo čuli kasnije, navodno žive u Austriji, ali su australskih korijena, no ne treba generalizirati. Ne mora značiti da se svi turisti iz Austrije ili neke druge zemlje ponašaju neprimjereno - zaključuje Hvaranin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:08