PITANJE BRANITELJA

VOĐA PROSVJEDA U SAVSKOJ Glogoški zahvalio Kolindi na posjetu braniteljskom šatoru

 Bruno Konjević / CROPIX / Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata prve skupine i jedan od vođa prosvjeda ispred Ministarstva branitelja zahvalio je u ponedjeljak Kolindi Grabar Kitarović koja je nakon objave rezultata predsjedničkih izbora posjetila njihov prosvjednički šator.

"Vidjet ćemo hoće li gospođa Grabar Kitarović imati snage i mogućnosti da učini nešto da se riješi pitanje hrvatskih branitelja", rekao je Glogoški u izjavi za Hinu.

Zahvaljujemo joj što je odmah nakon izborne pobjede došla u naš šator i iskazala razumjevanje za branitelje, članove njihovih obitelji i Domovinski rat, rekao je.

"Cijelo vrijeme tvrdimo da hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji moraju imati mjesto u društvu koje im pripada, a Domovinski rat mora imati svoje mjesto u povijesti kao Domovinski obrambeni rat, nikako kao građanski rat", poručio je Glogoški.

Prosvjednici i dalje ostaju u svome šatoru u kojem prosvjeduju još od 20. listopada, te ustraju u zahtjevu za smjenom resornog ministra Predraga Matića i njegovih suradnika i usvajanje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja.

"Otvoreni smo za sve i čekamo prvu redovnu sjednicu Hrvatskog sabora, uputili smo prijedlog klubovima zastupnika pa ćemo vidjeti postoji li razumijevanje za rješavanje naših problema, a ako su u Saboru zainteresirani za to spremni smo sjesti i razgovarati o tome", istaknuo je.

Upitan znači li brza posjeta Grabar Kitarović njihovu šatoru da će doći do promjene u odnosu vlasti prema njima, Glogoški je rekao da su prosvjednici neovisno o posjetu nove predsjednice i ranije tražili promjene u društvu.

"Tu prvenstveno mislimo na odgovornost političara - kako onih koji su izabrani u Sabor, tako i onih u Vladi i na položaju predsjednika Republike", rekao je Glogoški.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 00:49