BACANJE HRANE

Vodiči za sprečavanje otpada od hrane: Potreban niz aktivnosti za promjenu navika i ponašanja

U pripremi su sektorski vodiči za smanjenje otpada namijenjeni sektorima primarne proizvodnje te prerade i proizvodnje hrane
Ilustracija
 Jean-michel Delage/Afp/Profimedia
U pripremi su sektorski vodiči za smanjenje otpada namijenjeni sektorima primarne proizvodnje te prerade i proizvodnje hrane

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu da su objavljeni sektorski vodiči za sprječavanje odnosno smanjenje nastajanja otpada od hrane za maloprodajni i ugostiteljski sektor, a do kraja godine planira se i objava takvih vodiča za primarnu proizvodnju te preradu i proizvodnju hrane.

Vodič za smanjenje otpada od hrane u trgovinama odnosi se na maloprodajni sektor, a cilj mu je pomoći trgovcima i ostalima uključenima u distribuciju i maloprodaju u razumijevanju razloga nastanka otpada od hrane u trgovinama te ponuditi rješenja za unaprjeđenje poslovanja i smanjenje količine otpada od hrane, što će smanjiti troškove i pozitivno utjecati na okoliš.

Vodič za smanjenje otpada od hrane u ugostiteljstvu i institucionalnim kuhinjama namijenjen je restoranima, hotelima, kant...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 10:21